Sprong in het Heelal - Het Marsmysterie

Sprong in het heelal is de Nederlandse Sciencefictionhoorspeluitvoering van de BBC radiohoorspelserie Journey into Space van Charles Chilton. Het eerste deel, "Journey into space - Operation Luna", werd uitgezonden op 19 oktober 1953 door de BBC.

In Nederland werden de series geproduceerd en uitgezonden door de KRO: de eerste serie "Operatie Luna" in 1955/1956, de tweede "Het Marsmysterie" in 1956/1957, en de derde "Mars slaat toe" in 1957/1958. De vierde serie (Engelse titel: "Journey into space - The return from Mars") werd niet in het Nederlands vertaald en/of uitgezonden. De regie van de Nederlandse series had Leon Povel. De vertaling van de serie werd gedaan door Mr. Eddy Franquinet, die dat deed onder het pseudoniem P.R.O. Peller (uitspraak propeller, niet pee er o peller), dit op uitdrukkelijk verzoek van de minister van justitie, om enige afstand te bewaren tussen zijn werk als rechter in Roermond en zijn vele schrijverij

In deze tweede serie vertrekt Captain Morgan met zijn expeditie naar Mars. Mars blijkt niet zo'n saaie planeet als men eerst dacht. Er breken spannende tijden aan

 

Een reactie plaatsen